A Várkapitányság munkatársai segítik az I. kerületi lakókat


2020. április

A koronavírus-járvány nagyon gyorsan terjed és az idősebb korosztály tagjaira a legveszélyesebb, ezért kiemelten fontosnak tartjuk, hogy ők biztonságban legyenek és otthon maradjanak. A Nemzeti Hauszmann Programot megvalósító Várkapitányság önkéntes munkatársai bevásárlással és kutyasétáltatással segítik az I. kerületi lakókat, hogy nekik ne kelljen kimenniük az utcára. A felhívást online és utcai plakátokon is hirdetjük, folyamatosan jelentkeznek a lakók. Az első csomagok már célba értek, de önkéntes programunk folytatódik a veszélyhelyzet végéig.

null

Értékrendünkben hangsúlyos szerepet tölt be a felelősségvállalás, a nyitottság és egymás segítése. A koronavírus-járvány mindenkit sok kihívás elé állít, éppen ezért ezekben az időkben különösen fontos az idősek, átmenetileg krízishelyzetbe került családok, illetve a nehéz helyzetben lévők támogatása. Annak érdekében, hogy az I. kerületi lakók életét valamilyen módon meg tudjuk könnyíteni, önkéntes munkatársaink napi feladataik mellett segítenek a bolti és gyógyszertári bevásárlásban, kutyasétáltatásban, kisállatok élelmiszereinek beszerzésében. A Várkapitányság több tucat kollégája jelentkezett önkéntesnek, Fodor Gergely kormánybiztos például Strobl Alajos – a századforduló vezető szobrásza – unokájának, Stróbl Krisztinának vásárolt be. 

 

null

Önkénteseink mindannyiunk egészsége védelmében előzetes egyeztetést követően, maszkban és védőkesztyűben nyújtanak segítséget.

A következő időszakban folyamatosan várjuk a segítségre szoruló I. kerületi lakók jelentkezését a +36 30 580 1781 telefonszámon és a segitseg@varkapitanysag.hu címen. Azon dolgozunk, hogy minél több embert támogathassunk szükségleteik ellátásában.

Ajánló