Ünnepi programok a Várkert Bazárban


2020. március

A Várkert Bazár idén is színes családi programokkal várja a látogatókat március 15-én. Megelevenednek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményei, a kor öltözködési stílusai, történelmi séta mutatja be az érdeklődőknek a forradalom várbeli helyszíneit, este pedig ünnepi táncműsorra válthatnak jegyet a látogatók.

Az ingyenes ünnepi programok délelőtt fél 11-kor kezdődnek a Várkert Bazár Rendezvénytermének aulájában. A látogatók részt vehetnek nosztalgia fotózáson, illetve kézzel merített papírra, régi nyomdagéppel nyomtathatják ki a pesti forradalom követeléseinek 12 pontját. A gyerekek az egész nap tartó kézműves foglalkozásokon készíthetik el saját ünnepi kokárdájukat, „felépíthetik” a Nemzeti Múzeumot, valamint megismerkedhetnek a papírszínház-készítés különböző technikáival.

Mindeközben színpadi programok is várják az érdeklődőket. 11 órától a Kolompos Együttes mesejátéka szórakoztatja a gyerekeket, míg 16 órától „Színésznők forradalma” című irodalmi délutánunkon a felnőttek ismerhetik meg egyedi szemszögből az 1848-49-es forradalom és szabadságharc leghíresebb nőalakjait.

Családi programok várják a látogatókat a Várkert Bazár Rendezvénytermében
Családi programok várják a látogatókat a Várkert Bazár Rendezvénytermében
A nosztalgia fotózáson korabeli ruhákba öltözhetünk
A nosztalgia fotózáson korabeli ruhákba öltözhetünk

10 órakor indul a „Nem engedünk a ’48-ból” című történelmi sétánk a Dísz térről, amely a forradalom és szabadságharc helyszíneit járja be a budai Várban. A séta során kiderül, hogy mi történt a Várban őrzött Szent Koronával, hogy mióta nem koccint a magyar ember sörrel és milyen hosszú időre szól a tilalom, illetve az is, hogy hogyan kaptuk vissza az oroszok által elhurcolt honvéd zászlókat.

A nap lezárásaként ünnepi táncműsor idézi meg a szabadságharc jeles eseményeit a Várkert Bazár Rendezvénytermében. A Duna Művészegyüttes, a Fitos Dezső Társulat és a Szentendre Táncegyüttes előadása a zene és a tánc nyelvén állít emléket a forradalom hőseinek. Az érdeklődők jelképes, 1848 forintos áron válthatnak jegyet a műsorra.

További információkat az alábbi oldalon találhatnak az érdeklődők.

Ajánló