Hamarosan kávéház és kiállítótér nyílik az újjáépült Főőrségben


2020. március

Az újjászületett Főőrség épületében egy olyan látogatóközpont jön létre, amely nemcsak illeszkedik a különleges környezethez, de minőségi tartalommal is bővíti a Budavári Palotanegyedet. Olyan helyet álmodtunk meg, amely méltó a Magyar Királyi Testőrség értékeihez, és a környéken eddig hiányzó szolgáltatásokat is biztosít majd.

A Főőrség megújult épületének küldetése kettős: egyfelől bemutatja a sokszínű magyar gasztronómiai örökséget, másfelől ápolja azokat a gazdag szellemi és kulturális értékeket, amelyeket a Magyar Királyi Testőrség több száz éves története során teremtett. Tavasz végétől meleg ételeket is felszolgáló kávéházzal, cukrászdával és kiállítótérrel várjuk a látogatókat az épületben. A Royal Guard Café kedvelt célpontja lesz a Várban élőknek, de a magyar és a külföldi látogatóknak is izgalmas programokat és gasztronómiai élményt nyújt majd. Egy olyan helyet képzeltünk el, ahol örömmel tartózkodnak az egész napos városnézésüket megszakító látogatók, de azok is, akik a munka után megpihenve ülnek be egy pohár italra vagy egy süteményre.  A Royal Guard Caféban a hagyományos ízekre vágyók és az újdonságokra nyitottak is megtalálják majd a kedvükre valót.

Ahogy ez a látványterveken is látszik, a belsőépítészeti elemek, építészeti megoldások rendhagyó módon mutatják majd be a 260 évvel ezelőtt alapított Magyar Királyi Testőrség sokszínű történetét. A falakon, a térben elhelyezett többnyelvű információs táblák kiváló kísérői lesznek e történelmi-szellemi utazásnak. 

A felújított Főőrség épülete
A felújított Főőrség épülete

Az épület földszintjén kávéház nyílik, az emeletén pedig egy kiállítás keretében tekinthetnek be az érdeklődők a Magyar Királyi Testőrség történetébe. 
Az emeleti különteremben könnyed utazásra hívjuk majd a látogatókat egy háromdimenziós, történelmi moziban, ahol kicsik és nagyok, fiatalok és idősebbek testközelből ismerhetik meg ezeréves múltunkat. A film 120 jelenete a teljes magyar történelmen átível, Hunor és Magor legendájától kezdve az Európai Unióba történő belépésig. De az is jó helyen jár majd, akit jobban érdekelnek a középkor fordulatos eseményei, kíváncsi, hogyan is nézhetett ki a budai Vár Amerika felfedezése előtt, vagy éppen a mohácsi csata forgatagába csöppenne bele.

Az épület északi részében, az emeleti feljárót is magába foglaló helyiségben egy ajándékbolt kap helyet. Olyan magas színvonalú, kreatív, a magyar kulturális hagyományokra építő ajándéktárgyakat kínálunk majd, amelyek méltóképpen emlékeztetnek a várbeli látogatásra.

A Főőrség földszintjén kávéház, az emeleten kiállítás várja a látogatókat
A Főőrség földszintjén kávéház, az emeleten kiállítás várja a látogatókat
A kávéházban meleg ételeket is lehet majd fogyasztani
A kávéházban meleg ételeket is lehet majd fogyasztani

Ajánló