Új, kényelmes padok, szelektív szemétgyűjtők


2020. november

35 új padot és 88 szelektív hulladékgyűjtőt helyezünk el a Budavári Palotanegyed több frekventált helyszínén. A Nemzeti Hauszmann Program célja, hogy a budai Várba látogatók számára otthonos környezetet teremtsünk. A nagyszabású épületfelújítások mellett ezért az olyan apró részletekre is nagy figyelmet fordítunk, melyek a látogatók kényelmét és a terület rendezettségét szolgálják.

A Vár területén található pihenőpadok állapota az elmúlt években jelentősen leromlott. Az elavult padok nem illettek a világörökségi környezetbe, sem egységesek, sem esztétikusak, sem hívogatóak nem voltak. Vasszerkezetük és faanyaguk már menthetetlenül rossz állapotú volt, így felújításuk nem volt lehetséges. Annak érdekében, hogy a Budavári Palotanegyedben egységes megjelenésű, jó minőségű, tartós és kényelmes padok várják a látogatókat, a régiek cseréje mellett döntöttünk.

A környezetbe illeszkedő modern utcabútorokat az Ellyps sétány mentén, a Déli kertekben, a Keleti felvezető út mellett, az Oroszlános udvarban és a De La Motte-Beer-palota udvarában helyezzük el. A korábbiaknál több, összesen 35 új pad várja a megfáradt sétálókat, az olvasgatni vágyókat, és a nagy beszélgetéseket a budai Várban és környékén.

 

Újakra cseréltük a Vár területén található rossz állapotú szemeteseket is. Az új hulladékgyűjtők az ökológiai szempontoknak megfelelően már szelektív gyűjtésre adnak lehetőséget: a háromrekeszes szemetesekben a papír-, a műanyag- és a kommunális hulladék külön helyezhető el.

A Budavári Palotanegyedben élő és az idelátogató kutyabarátokra is gondolva a 88 darab új szelektív szemetes mellett kihelyezünk 8 speciális, a kutyaürülék tárolására alkalmas gyűjtőedényt is.

Ajánló