Már tizenötezernél is több látogatót fogadtunk a Szent István-teremben


2021. szeptember

Augusztus 20-án nyitottuk meg a Budavári Palotanegyed legújabb látványosságát, a századfordulós formájában újjászületett Szent István-termet. A díszes történelmi helyiség és a hozzá tartozó kiállítás hatalmas népszerűségnek örvend a látogatók körében, eddig már több mint tizenötezren tekintették meg.

Az államalapító királyunkról elnevezett terem elrendezése, díszítése és bútorzata mindenben az eredeti, a 19-20. század fordulóján Hauszmann Alajos építész által megálmodott helyiséget követi. Az újjáalkotott iparművészeti csodákkal kialakított, lélegzetelállító termet Szent István ünnepén nyitottuk meg a nagyközönség előtt, és augusztus végéig ingyenesen kereshették fel az érdeklődők.

Már az első napokban hosszú sorok kígyóztak a bejárat előtt a Budavári Palota Oroszlános udvarában. A közel félórás tárlatvezetéseken a helyszín szűk befogadóképessége ellenére is több mint ezren vettek részt csak a legelső napon. Helyet biztosítottunk az előregisztrált időpont nélkül érkezőknek is, akiknek lelkesedését az sem vette el, hogy egy kicsit többet kellett várniuk a helyszínen. A látogatók között voltak határainkon túlról érkező fiatalok is, akiknek a Rákóczi Szövetséggel együttműködve biztosítottunk belépést.

Az érdeklődés a további napokban sem csökkent, így szeptember elejéig több mint tizenegyezren keresték fel a Szent István-termet, külföldiek és belföldiek egyaránt. Sőt, az ingyenes időszak végétől, szeptember 1-jétől is folytatódott a roham. Valamennyi turnusunk betelik a jegyvásárláshoz kötött, de bővített, 1 órás, személyes vagy digitális tárlatvezetésekre.

Minden látogatónkat szeretettel várjuk a továbbiakban is, jegyeket a helyszínen, illetve előzetesen a szentistvanterem.hu oldalon lehet váltani, ahol megtalálják a kedvezményekre vonatkozó információkat is. Ajánljuk az online jegyvásárlást, hogy biztosan a kívánt időpontban tudják megnézni a Budavári Palota csodáját.

Ajánló