Megújítjuk a köztereket


2020. szeptember

Tovább szépítjük a Budavári Palota reprezentatív tereit. A Szent György tér, a Hunyadi udvar és a Savoyai terasz a Várba látogató vendégek kedvelt helyszínei. A területek megújításával látogatóink kényelmesebb és kulturáltabb körülmények között élvezhetik a budai Vár szépségét.

A Szent György tér központi részén már újonnan ültetett fákban és virágokban gyönyörködhetnek a látogatók. A következő időszakban a tér északi részére koncentrálunk, ahol rendezzük a zöld területeket, felfrissítjük a gyepfelületet és új virágágyakat alakítunk ki.
Az egykori József főhercegi palota helyén lebontjuk a rácsos kerítést, amit egy mellvéd magasságú pallóra cserélünk, így a területet esztétikusan és biztonságosan tudjuk körbehatárolni. Az egykori udvari istálló helyszínén látható mészkő elemeket egy elkerített részre tesszük át. A felszabadított területen padokat helyezünk el, ahol a látogatók megpihenhetnek.

 

A Szent György téren, a Hunyadi udvarban és a Savoyai teraszon is rendbe tesszük az elhasználódott és sok helyen balesetveszélyes bazalt kockakő burkolatot: a megsüllyedt szakaszokat felújítjuk, a hiányzó elemeket pótoljuk. Az utak és járdák megújításával kényelmesebben lehet majd sétálni a legendás macskaköveken.
A felújítás alatt lévő területeket szakaszosan lezárjuk, a munkát év végére fejezzük be.

Ajánló