Fodor Gergely köszöntője


2021. július

Amióta legutóbbi hírlevelünk megjelent, nagyot fordult velünk a világ. Ha valaki most tesz egy sétát a budai Várban, nehezen hihetné, hogy néhány hónappal ezelőtt, még üres utcák és bezárt épületek fogadták a látogatót.

Most tombol a nyár, és a Várhegyet ismét birtokba vették az emberek. Sétálgatnak, beszélgetnek, sportolnak. Megpihennek a padokon vagy leülnek a fűbe egy árnyékos fa alá. Betérnek egy finom kávéra a Főőrség éttermébe, élvezik a kiállításokat, a koncerteket és a kertmozi varázslatos hangulatát.

Egyszerűen jól érzik magukat. És ez az, ami számunkra, akik a Budavári Palotanegyed megújításán dolgozunk, a legnagyobb és legértékesebb elismerés. Köszönjük!

null

És hogy mi történt a Várkapitányság háza táján az elmúlt hónapokban? Legfrissebb hírlevelünkben többek között bemutatjuk a Csikós udvar környezetében zajló munkálatokat. A Lovarda körül folyamatosan halad a munka annak érdekében, hogy a Csikós udvart minél hamarabb átadhassuk a látogatóknak.

A Nemzeti Hauszmann Programban szintén megújuló Honvéd Főparancsnokság pinceszintjének régészeti feltárása során gazdag leletegyüttesre bukkantak szakembereink. Hogy mit találtak, az kiderül az erről szóló összeállításunkból.

Újabb szakaszhoz értünk a Szent István-terem újjáépítése során. Elkészültünk az augusztus 20-án megnyíló csodálatos terem látványos mennyezetével és parkettájával, valamint az egyedi bútorok többségének megmunkálásával is jó ütemben haladnak a mesterek.

Hírlevelünkben bőséges programajánlót olvashatnak, amiből most csak egyet, A Hauszmann-sztori című interaktív kiállításunkat emelném ki, amellyel a nagyszerű építőmesternek és élete fő művének állítunk emléket. Ha kíváncsiak a budai Vár épületeinek múltjára, jelenére, és megnéznék, hogy a Nemzeti Hauszmann Programnak köszönhetően miként fog festeni a megújult Budavári Palotanegyed néhány év múlva, akkor ezt az ingyenes tárlatot feltétlenül ajánlom figyelmükbe.

Végül beavatjuk Önöket legújabb kihívásunkba, a visegrádi vár megújításának kulisszatitkaiba.

Tartsanak velünk, kövessék hírlevelünket ezúttal is.

Fodor Gergely
kormánybiztos

Ajánló