Élményekkel várjuk a Várkert Bazárban


2021. október

Ősszel is tartalmas kikapcsolódásra hívunk minden érdeklődőt. A Várkert Bazár kiemelt kulturális kínálata a pszichológiai beszélgetésektől kezdve divaton és szabadtéri kiállításainkon át az irodalmi, táncos és színházi programokig vezet.

Mindennapi Pszichológia címmel indult el a Várkert Bazár új sorozata, melynek keretében emberi működésünk háttereivel lehet közelebbről megismerkedni szakértők és ismert emberek segítségével.

A nagy sikerre tekintettel műsoron tartjuk, így októberben is látható még a Gyarmati Fanni naplójából készült irodalmi-színházi produkció. Radnóti Miklós feleségének 1935 és 1946 között írt visszaemlékezései az utóbbi évek irodalmi szenzációja volt.

Október végén indul a Várkert Divat című új sorozat, amely egyedülálló koncepcióval épül a divat témakörére. Első alkalommal a magyar filmtörténet és a divat kapcsolódási pontjait villantja fel, a magyar filmek divatját, öltözködésre gyakorolt hatását, a kosztümöket, tervezőket, a magyar film díváit állítja a középpontba. A könnyed hangvételű esteken egy műsorvezető és egy meghívott zenész fogadja a nézőket.

Novemberben táncszínházat is bemutatunk. A változatlanság hullámhossza azt vizsgálja, van-e hatásunk mások életére és bátorságunk változtatni saját életünkön? A Szepes Mária regényéből készült produkció a moderntánc, a néptánc és a flamenco szenvedélyes őselemeit variálja.

Folytatódnak irodalmi sorozataink is, hónapról hónapra különleges témákkal és válogatott vendégekkel jelentkeznek az ENEMVÉ – Nagy Magyar Versek és az Aposztróf estjei. Továbbra is népszerű művészeti filmekkel jelentkezik a Várkert Mozi, de művészettörténeti sorozattal és a Rejtélyes Történelem előadásaival is várjuk az érdeklődőket.

Szabadtéri, ingyenes kiállításunkon megtekinthető a New Visegrad Photography című tárlat. A V4-ek, azaz a cseh, lengyel, szlovák és magyar friss diplomás fotográfusok válogatott alkotásai a Glorietthez vezető rámpán nézhetők meg október végéig. Novembertől ugyanitt a Koraszülöttekért Országos Egyesület kiállítása lesz látható, amely bepillantást nyújt a koraszülött csecsemők világának megható színfalai mögé. A váratlan és összetett élethelyzet különböző rétegeibe három kiváló fotós szemén keresztül lehet majd betekinteni.

A Várkert Bazár programjairól részletesen a www.varkertbazar.hu oldalon olvashatnak.

Ajánló