Budavári Legendák szabadtéri fotókiállítás


2020. november

A budai Várhoz kötődő érdekes embereket és különleges élettörténeteket bemutató ingyenes szabadtéri fotókiállítást hoztunk létre Budavári Legendák címmel, a Várkert Bazár Déli panoráma teraszán. A kiállítással szerettük volna megmutatni a turisztikai látványosságok mögött rejlő embereket, akik itt élnek, dolgoznak, vagy valamilyen formában kötődnek a budai Várhoz.

Hogy mi köti össze a plébánost, a rabbit, a kántort, a koronaőrt, a hídmestert és a buszvezetőt? Hogyan alkotnak egy közösséget Hauszmann Alajos és Strobl Alajos leszármazottaival?

A válaszhoz a Budavári Legendák című szabadtéri fotókiállításunk visz közelebb. A Várkapitányság és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem együttműködésében megvalósult kiállítás 27 portrén keresztül mutatja be azokat a személyes történeteket, amelyek ma is élővé teszik az ember és a városrész kapcsolatát.

A fotók között megjelenik a 16-os busz vezetője, aki 16 éve járja a Vár útjait, a barlangász és a régész, akik a Várhegy rejtett kincseit kutatják, de feltűnnek Strobl Alajos és Hauszmann Alajos leszármazottai is. A tablókról olyan emberek néznek vissza ránk, akiknek sorsa és élettörténete eltér ugyan, de egy közös pont biztosan összeköti őket: a budai Vár.

A fotókat a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fiatal hallgatói készítették: Ekler Artúr, Gajewszky Anna, Mór Rebeka, Rédling Hanna, Sivák Zsófi és Tóth Richárd.

További információk a Várkert Bazár honlapján.


Nézze meg a kiállításról készült videót is!

Ajánló